UŞAK ÜNİVERSİTESİ Engelli Birim Koordinatörlüğü

Uşak Üniversitesi Engelli Birim Koordinatörlüğü,Özel Eğitim Topluluğu ve  İletişim Topluluğu’nun  işbirliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında  4 Aralık 2017 Pazartesi günü “Engelsiz Bir Dünya İçin Sen de Bir Adım At” adlı etkinlik programı düzenlemiştir. Program  kapsamında düzenlenen “Engelli mi, Özel Gereksinimli mi?” konferansı Uşak Üniversitesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleştirilmiştir. Özel Eğitim Bölüm Başkanı ve Engelli Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şule Güçyeter’in konuyla ilgili sunumunda ek olarak, özel gereksinimlilere karşı toplumdaki bakış açısı,  hitap şekli ve ön yargılara da dikkat çekmiştir.

Gün boyunca devam eden etkinlikler, saat 13:00’de Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde  “Kampüs Konuşuyor” programıyla devam etti. Program dahilinde Uşak Üniversitesi Özel Eğitim Topluluğu ve İletişim Topluluğu’nun hazırlamış olduğu, özel gereksinimi bireylere  yönelik tutumların anlatıldığı röportajlara yer verildi. Yrd. Doç. Dr. Şule Güçyeter, bu alanda konunun hassasiyetine dikkat çekerek, özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını bağımsız bir şekilde sürdürebilmeleri için; toplum olarak herkesin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı.

Son olarak Uşak Üniversitesi Sinema Salonu’nda  “Engelsiz Sinema Gösterimi” adlı etkinlik gerçekleştirilmiştir.  Etkinlik kapsamında “Zoraki Kral” filmi ekran karartılarak sesli betimlemeli biçimde izlenmiştir.

Mustafa Kemal Paşa Amfisi

04 Aralık 2017