Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünce erişilebilirliğin önemini üniversitelere aktarmak ve işbirliğini arttırmak amacıyla düzenlenen “Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri”nin dördüncüsü, Ege Üniversitesi ev sahipliğinde 16 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirildi.

Seminerlerin temel hedefi, erişilebilirlik uygulamalarının tüm üniversitelere yaygınlaştırılmasını ve standartlara uygun düzenlemeler yapılmasını sağlamaktır.

“Erişilebilir Üniversiteler Seminerleri”nde katılımcılara Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü Erişilebilirlik Dairesi Başkanlığınca “erişilebilirlik mevzuatı” ve erişilebilirlik standartları’na ilişkin güncel bilgilerin yanı sıra, “farklı gruplarda yer alan engellilerin yapılı çevredeki gereksinimleri ve yapılması gerekenler”, “erişilebilirlik izleme ve denetleme formları”, “hissedilebilir yürüme yüzeyi işaretleri uygulama esasları” gibi konulara değinilmiştir.

Üniversitelerden idareciler, yapı işleri birimlerinde görevli teknik personel ve engelli öğrenci birimi temsilcilerinin davet edildiği seminere üniversitemizi temsilen Uşak Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. Saim SAVAŞ, Engelli Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Şule GÜÇYETER ile Yapı İşleri Daire Başkanı İsmail YILDIRIM katılmıştır.

İzmir Ege Üniversitesi

16 Kasım 2017