İşitme yetersizliği olan bireyler işitme cihazı veya koklear implant kullansa bile kalabalık ortamlarda örneğin dersliklerde konuşmaları ayırt etmede zorlanabilirler. Kalabalık ortamlarda bazen sesin yankılanması, bazen arka plan gürültüsü veya konuşan kişiye uzaklık gibi durumlar işitme yetersizliğine sahip bireylerin konuşmaları ayırt etmesini engelleyebilir. Bu tür ortamlarda bahsedilen etkenleri ortadan kaldırmak zor, ya da mümkün olmayabilir. FM sistemleri kalabalık ortamlarda da işitme yetersizliği olan bireyin daha iyi işitmesi ve konuşmaları ayırt etmesine katkı sağlayan bir sistemdir. FM sistemleri mikrofona sahip bir verici ile radyo dalgalarıyla vericiden gelen sinyalleri alan alıcı içermektedir.

Uşak Üniversitesinde öğrenim gören işitme yetersizliğine sahip bir öğrencimizin isteği üzerine  derslerinde daha iyi duymayı kolaylaştırıcı bir sistem olması nedeniyle FM sistemi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokuluna öğrencimize ulaştırmaları için teslim edilmiştir.

Engelli Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi  Şule Güçyeter, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Özel Gereksinimli Öğrenci Danışmanı Öğr. Grv.  Serpil EMİKÖNEL' e cihazı teslim etmiştir.

12 Mart 2019