İşitme yetersizliği olan bireyler işitme cihazı veya koklear implant kullansa bile kalabalık ortamlarda örneğin dersliklerde konuşmaları ayırt etmede zorlanabilirler. Kalabalık ortamlarda bazen sesin yankılanması, bazen arka plan gürültüsü veya konuşan kişiye uzaklık gibi durumlar işitme yetersizliğine sahip bireylerin konuşmaları ayırt etmesini engelleyebilir. Bu tür ortamlarda bahsedilen etkenleri ortadan kaldırmak zor, ya da mümkün olmayabilir. FM sistemleri kalabalık ortamlarda da işitme yetersizliği olan bireyin daha iyi işitmesi ve konuşmaları ayırt etmesine katkı sağlayan bir sistemdir. FM sistemleri mikrofona sahip bir verici ile radyo dalgalarıyla vericiden gelen sinyalleri alan alıcı içermektedir.

Uşak Üniversitesinde öğrenim gören işitme yetersizliğine sahip bir öğrencimizin isteği üzerine  derslerinde daha iyi duymayı kolaylaştırıcı bir sistem olması nedeniyle FM sistemi, Uşak Sağlık Yüksekokuluna öğrencimize ulaştırmaları için teslim edilmiştir.

Engelli Birim Koordinatörlüğü tarafından Uşak Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Halime KAÇAR' a  cihazı teslim edilmiştir.

08 Ekim 2019