Beyşehir Gölü’nde 'Özel Çocukların' Tüplü Dalış Keyfi

Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir ilçe milli eğitim müdürlüğün proje ortağı olduğu Ereğli Sevgi Down Cafe Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından özel öğrencilere dalgıçlık eğitimi verildi.

UNDP (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı), GEF( Küresel Çevre Fonu), SGP(Küçük Destek Programı), UNDP 6. Çevre Koruma Programı, Dedegöl Dağlarındaki endemik bitki türleri ve yöreye özgü endemik balık türlerinin korunması projesi kapsamında Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Yüzme Branş Sporcuları, Milli Yüzücülere yönelik Beyşehir'de dalgıçlık eğitimi gerçekleştirildi. Özel gereksinimli öğrencimiz Fatih Mehmet KARAHAN' da etkinlik kapsamında dalış eğitimi aldı.

Spor Federasyonu lisanslı milli yüzücü down sendromlu sporcular, Beyşehir’in doğasının tanıtılması kapsamında geldikleri proje çerçevesinde Konya’nın Beyşehir ilçesinde,  aldıkları dalgıçlık eğitiminin ardından eğitmenleri ile birlikte Beyşehir Gölü sularına dalış yaparak bu alanda da gösterdikleri başarılı performanslarıyla dikkat çekti. Down sendromlu özel sporculara,  aldıkları dalış eğitim ve tatlı sularda gerçekleştirilen dalış programlarının ardından düzenlenen törende madalya ve sertifikaları verildi.

Engelsiz Birim Koordinatörlüğü olarak öğrencimiz Fatih Mehmet KARAHAN'ın başarılarının devamını dileriz.

07 Ağustos 2020