İşitme yetersizliği olan bireyler işitme cihazı veya koklear implant kullansa bile kalabalık ortamlarda örneğin dersliklerde konuşmaları ayırt etmede zorlanabilirler. Kalabalık ortamlarda bazen sesin yankılanması, bazen arka plan gürültüsü veya konuşan kişiye uzaklık gibi durumlar işitme yetersizliğine sahip bireylerin konuşmaları ayırt etmesini engelleyebilir. Bu tür ortamlarda bahsedilen etkenleri ortadan kaldırmak zor, ya da mümkün olmayabilir. FM sistemleri kalabalık ortamlarda da işitme yetersizliği olan bireyin daha iyi işitmesi ve konuşmaları ayırt etmesine katkı sağlayan bir sistemdir. FM sistemleri mikrofona sahip bir verici ile radyo dalgalarıyla vericiden gelen sinyalleri alan alıcı içermektedir.

Uşak Üniversitesinde öğrenim gören işitme yetersizliğine sahip bir öğrencimizin dilekçesi üzerine derslerde daha iyi duymayı kolaylaştırıcı bir sistem olması nedeniyle FM sistemi, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından satın alınarak öğrencimizin öğrenim gördüğü Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürlüğüne öğrencimize ulaştırmaları için teslim edilmiştir.

Cihazın teslim törenine rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Savaş, Engelli Birim Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi  Şule Güçyeter, Adalet Meslek Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi  Muhammet Ali Köroğlu, Yüksekokul sekreteri Barış Koç, engelli öğrenci danışmanları Öğrt. Gör. Arzu Erdinç Ertürk, Öğrt. Gör. Muhammed Esat Bolat ve Engelli Birim Koordinatörlüğü  personeli Bilgisayar İşletmeni Murat Sağlam katılmıştır.

09 Nisan 2018